ekucharka.cz > Recepty > Benátský tuňák

Benátský tuňák

Ingredience (na 4 porce):

  • 600 g čerstvého nebo mraženého tuňáka
  • 1 větší bílá cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl rybího vývaru
  • 250 g mraženého listového špenátu
  • olivový olej
  • 1 citron
  • trocha másla a mouky
  • sůl
  • mletý pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Na plátky nakrájené maso z tuňáka osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Zvýšíme plamen, přelijeme bílým vínem a necháme odpařit.
  2. Pak přilijeme rybí vývar, zahustíme trochou mouky, zjemníme máslem a krátce při nižší teplotě podusíme doměkka. Mražený listový špenát necháme rozmrazit, zakápneme olivovým olejem a citronem a osolíme. Tuňáka upravíme na talíř a obložíme špenátem.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS