ekucharka.cz > Recepty > Boloňské špagety

Boloňské špagety

Ingredience (na 4 porce):

  • 100 g slaniny
  • olej
  • sůl
  • 125 ml vývaru
  • máslo
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • mletý pepř
  • 400 g špaget
  • 15 g sušených hub
  • 125 ml červeného vína
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • oregáno
  • 100 g parmezánu
  • 300 g mletého hovězího masa

Postup přípravy (1 hod 30 min):

  1. Sušené houby namočíme do horké vody. Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky spolu se slaninou. Tu necháme vyškvařit na oleji, přidáme cibuli, zeleninu a opékáme, až zelenina změkne. Z hub vymačkáme vodu a posekáme je, přidáme oregano a mleté maso k zelenině a propékáme, až se maso drolí, přimícháme protlak a vlijeme vývar a víno. Ochutíme a dusíme asi hodinu, přidáme sýr. Omáčku promícháme s uvařenými špagetami a posypeme parmazánem.
  • 3.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.9 z 5, hodnotilo 74 lidí
Autorem receptu je judita

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS