ekucharka.cz > Recepty > Bramborový džuveč

Bramborový džuveč

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • sůl
  • 2 lžíce mouky
  • sádlo
  • 500 g cibule
  • 1 špetka mleté papriky
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 1/2 dl hovězího vývaru
  • 1 dl kysané smetany

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (30 min):

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky a sádla a vypracujeme těsto, z něhož vytvoříme malé karbanátky. Karbanátky osmažíme na sádle. Pak do téhož sádla nasypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osmahneme ji, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Rozmícháme vývar, kysanou smetanu a lžíci mouky a zalijeme tím cibuli. Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibule, vrstvu karbanátků a opět cibuli, vše zalijeme 2-3 lžícemi sádla a zapečeme v troubě při 200 °C.
  • 4.3/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.3 z 5, hodnotilo 12 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS