ekucharka.cz > Recepty > Čevab na rožni

Čevab na rožni

Ingredience (na 4 porce):

  • 800 g vepřového masa (panenky, pečínky nebo kýty)
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (24 hod 40 min):

  1. Maso nakrájíme na čtverce o straně 5-6 cm a silné 2 cm. Cibuli nakrájíme na drobno, osolíme ji a opepříme a syrové maso s takto ochucenou cibulí důkladně promícháme. Pak je na 24 hodiny uložíme do chladna. Poté maso vyjmeme z cibule, osušíme a potřeme olejem. Napícháme kously masa na rožeň a zvolna za stálého otáčení opékáme nad řeřavým uhlím. Zatímco se čevab peče, zbylou cibuli zahřejeme, aby byla teplá. Upečený čevab přetneme podél rožně vedví nad nádobou s cibulí, aby maso spadlo do cibule. Nádobu přiklopíme a protřeseme ji, aby se maso s cibulí dobře promíchalo. Podáváme s chlebem a salátem. Místo vepřového masa můžeme použít i jehněčí kýtu nebo hovězí svíčkovou. Postupujeme stejně, jen při pečení mezi kously masa vkládáme tenké plátky slaniny. Zda je maso pečené, poznáme, když do něho vbodneme špičatý nůž nebo jehlici. Je-li vytékající štáva růžová, ještě je musíme péci dál. Štáva, která vytéká, musí být bezbarvá.
5 z 5, hodnotilo 7 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS