ekucharka.cz > Recepty > Čínský řízek

Čínský řízek

Ingredience (na 4 porce):

  • 500 g kuřecích prsou bez kůže
  • 3 vejce
  • 3 lžíce solamylu
  • 1 menší pórek
  • 1/2 kávové lžičky mletého pepře
  • sůl
  • špetka moučkového cukru
  • 1 lžička grilovacího koření
  • olej na smažení
  • rajčata
  • hlávkový salát

Postup přípravy (40 min):

  1. Kuřecí maso dobře očistíme, omyjeme, osušíme čistou utěrkou a nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme na drobné kousky, trochu si necháme na ozdobení. V hluboké misce rozšleháme vejce se solamylem, přidáme nakrájený pórek, pepř, sůl, cukr, grilovací koření a vše důkladně promícháme. Do směsi vložíme nakrájené maso, důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do ledničky.
  2. Druhý den na pánvi rozehřejeme olej. Potom na rozpálený olej po naběračkách naléváme připravenou masovou směs, kterou na pánvi upravíme na asi 15 mm vysolý řízek. Smažíme po obou stranách dozlatova.
  3. Rajčata nakrájíme na kolečka, listy salátu pečlivě očistíme, omyjeme a necháme okapat. Připravíme si 4 talíře a na každý dáme po dvou listech hlávkového salátu. Potom na talíře rozdělíme osmažené řízky a obložíme je plátky rajčat. Jako přílohu k čínským řízkům podáváme orestované brambory nebo hranolky. Na závěr každou porci posypeme nakrájeným pórkem a podáváme.
4 z 5, hodnotilo 2 lidí
Autorem receptu je ozujsko

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS