ekucharka.cz > Recepty > Dušené roštěnky s cibulkou a mrkví

Dušené roštěnky s cibulkou a mrkví

Ingredience (na 4 porce):

  • 600g roštěnek
  • 3 větší mrkve
  • 1 vetší cibule
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • voda
  • podravka
  • rýže

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 15 min):

  1. Roštěnky naklepeme, nasolíme a důkladně popepříme.
  2. Do tlakového hrnce dáme tolik oleje, aby bylo zakryté dno.
  3. Nakrájíme si cibuli na půlplátky a mrkev na kolečka (můžeme ji také nahrubo nastrouhat). Na oleji si osmažíme cibulku dorůžova, a postupně přidáváme roštěnky tím způsobem, že ji vždy dáme na olej, necháme zatáhnout(asi 10 sekund)a obrátíme, zase necháme zatáhnout a dáme stranou - v tom hrnci, ne mimo něj. Potom na uvolněném místě obracíme a obracíme všechny roštěnky tímtéž stylem.
  4. Podlijeme vodou, nasypeme k nim mrkev, zalijeme vodou tak, aby byly potopené a zavřeme tlakový hrnec. Vaříme asi 1 hodinu.
  5. Poté víko sundáme a dochutíme pepřem a podravkou. Zase zakryjeme a uvaříme si rýži. Rýži rozprostřeme kolem talíře, aby vznikl vprostřed kruh a tam dáme roštěnky. Zalijeme šťávou z nich a posypeme vydušenou cibulí a mrkví.
  • 3.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.9 z 5, hodnotilo 8 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS