ekucharka.cz > Recepty > Hovězí maso na houbách

Hovězí maso na houbách

Ingredience (na 4 porce):

  • 4 hovězí pátky (nejlépe roštěnky)
  • 250 g hub
  • 1 cibule
  • 50 g slaniny
  • sklenka vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • drcený kmín
  • pepř
  • olej
  • podle chuti zakysaná smetana
  • citronová šťáva

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Maso naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a po obou stranách osmažíme na oleji. Dohněda osmažené maso vyjmeme a na zbylý tuk vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Podusíme ji, vrátíme maso, podlijeme je vínem a vodou a podusíme doměkka.
  2. Mezitím si nakrájíme nadrobno slaninu, rozškvaříme ji na troše oleje, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, mírně okmínujeme a dusíme, až se vzniklá tekutina odpaří a houby se opékají jen v tuku. V kastrole na troše oleje osmahneme mouku, zalijeme ji vydušenou šťávou z masa, přidáme trochu vody, dobře rozmícháme a povaříme.
  3. Do hotové omáčky vmícháme houby, vložíme plátky masa, vše prohřejeme a podáváme. Omáčku můžeme také doplnit zakysanou smetanou a dochutit citronovou šťávou.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS