ekucharka.cz > Recepty > Hovězí steky s houbovou omáčkou

Hovězí steky s houbovou omáčkou

Ingredience (na 4 porce):

  • 4 plátky svíčkové nebo roštěnky (po 150 g)
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 20 g sušených hub
  • 40 g prorostlé slaniny
  • 2 cibule
  • 1/8 l masového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce ostřejší hořčice
  • 1/8 l bílého vína
  • 1/8 kyselé smetany

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Asi 2 cm silné plátky masa potřeme směsí oleje a pepře. Tučné okraje na několika místech nařízneme, aby se během tepelné úpravy nevyduly.
  2. Houby povaříme ve vývaru, necháme v cedníku okapat a pak jemně posekáme.
  3. Vývar zachytíme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme přísady.
  4. Pánev rozehřejeme, steaky po každé straně 1 minutu opékáme, vyjmeme a osolíme.
  5. Do výpeku dáme slaninu a za stálého míchání ji opečeme. Přidáme cibuli a houby s petrželkou. Poprášíme moukou a zamícháme.
  6. Vývar z hub, hořčici, víno a smetanu rozkvedláme a uvaříme hustou omáčku. Po 5 minutách do ní vložíme steaky a necháme je nasáknout. Omáčku nakonec dochutíme.
  7. Vhodná příloha: oblíbené těstoviny nebo vařené brambory, fazolky nebo tomatový salát v octové zálivce.
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 8 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS