ekucharka.cz > Recepty > Hovězí z vinice

Hovězí z vinice

Ingredience (na 4 porce):

  • 750 g zadního hovězího
  • 2 PL sádla
  • 1 velká cibule
  • 2 KL sladké papriky (nejlépe uzené)
  • 2 KL Harmonie chuti nebo Podravky
  • pepř
  • špetka drceného kmínu
  • 1 sklenička hub ve slaném nálevu
  • 3/4 l suchého červeného vína
  • špetka majoránky
  • pomeranč na ozdobu

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 30 min):

  1. Cibuli si oloupeme, pokrájíme na drobno a vhodíme na rozehřáté sádlo. Necháme trošku pražit, ale jen do sklovita. Přidáme naklepané, opepřené plátky masa (já měla původně připravené na guláš). Zasypeme paprikou, Harmonií, špetkou kmínu a restujeme aby se nám maso zatáhlo. Teď přilijeme „polovinu“ vína, přidáme houby i s nálevem, zakryjeme pokličkou a mírným varem dusíme. Druhou půlku vína máme na podlévání. Vytvoří se nám moc dobrý sosík, který můžeme případně zahustit suchou jíškou nebo trochou škrobu rozmíchaného ve víně.
  2. Do hotového pokrmu zamícháme jen tak mezi prsty rozemnutou majoránku a pět minut necháme probublat. Po dobu co nám majoránka voní do masa, nakrájíme omytý pomeranč na plátky, na lžičce másla osmahneme a lehounce poprášíme moučkovým cukrem. Tím pak hotovou krmi zdobíme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS