ekucharka.cz > Recepty > Hurmašice

Hurmašice

Ingredience (na 4 porce):

    TĚSTO:

    • 400 g hladké mouky
    • 100 g ztuženého pokrmového tuku
    • 200 g másla
    • 2 vejce
    • 2 žloutky
    • 3 lžíce kysané smetany
    • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

    SIRUP:

    • 500 g krupicového cukru
    • 4 dl vody
    • 2-3 kolečka citronu

    Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

    nahrát obrázek

    Postup přípravy (1 hod):

    1. Máslo a tuk utřeme, přidáme žloutky, vejce, kysanou smetanu a mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, vytvoříme kuličky velikosti většího ořechu, zploštíme je na malém struhátku a klademe na namazaný plech. V horké troubě upečeme při 220 °C dorůžova. Mezitím svaříme cukr s vodou a citronem na hustší sirup (na nitku), vychladíme, vychladlým zalijeme horké hurmašice na plechu, přikryjeme druhým plechem a necháme sirup vsáknout. Podáváme vychladlé. (Název moučníku je odvozen podle tvaru od hurma, tj. datle.)
    • 4.6/5 Hvězd.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    4.6 z 5, hodnotilo 24 lidí
    Autorem receptu je tomas

    Poslat recept mailem

    Uživatel

    Novinky mailem

    Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

    © 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
    Reklama | Kontakt | RSS