ekucharka.cz > Recepty > Kachna po sečuánsku

Kachna po sečuánsku

Ingredience (na 6 porcí):

  • 1 kachna (asi 1,5 kg těžká)
  • sůl

Marináda:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sherry

Omáčka:

  • 100 g sečuánské zeleniny
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce oleje na smažení

Na ozdobu:

  • hlávkový salát
  • naťová cibulka

Postup přípravy :

  1. Všechny ingredience marinády pečlivě promícháme. Vykuchanou a umytou kachnu propícháme vidličkou, osolíme a vložíme do marinády. Necháme 3 hodiny odležet. Asi v polovině doby kachnu obrátíme, aby se marináda dobře vsákla.
  2. Kachnu upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 1,5 hodiny, přičemž ji stále poléváme vypečenou šťávou. Upečenou kachnu ochladíme a rozkrájíme na porce. Šťávu z pečení také ochladíme a sebereme z ní tuk.
  3. Sečuánskou zeleninu usekáme. Česnek a cibuli usekáme nadrobno. Rozehřejeme olej a zeleninu, cibuli a česnek v něm osmažíme, pak přidáme další ingredience omáčky, přivedeme do varu, vlejeme šťávu z pečeně a ochladíme.
  4. Porce kachny polejeme omáčkou a dáme znovu do chladu. Podáváme na listech salátu posypané usekanou naťovou cibulkou.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS