Kedlubnová omeleta


Ingredience


Postup přípravy

  1. Kedlubnu nakrájej na kolečka a z každého kolečka okrájej slupku malým nožem. Plátky kedlubny rozkrájej na malé kostičky.
  2. V misce rozšlehej vejce se smetanou a solí.
  3. V pánvi rozehřej máslo při nízkém stupni teploty. Máslo se nesmí přepálit, tedy zhnědnout. Když se ti to stane, vylij ho a začni znovu.
  4. 5 minut opékej kedlubny, pak je zalij rozšlehanými vejci. Omeletu nech pomalu dělat na mírném ohni asi 10 minut. Protože jsou vejce na povrchu ještě tekutá a zespodu by se už omeleta připralovala, zakryj ji na 3 minuty poklicí. Krásně nadýchanou omeletu přendej podběračkou na talíř a s někým se o ni rozděl. Je hodně sytá.


Vytištěno ze serveru ekucharka.cz