ekucharka.cz > Recepty > Krůtí řízky s rokfórovou omáčkou

Krůtí řízky s rokfórovou omáčkou

Ingredience (na 4 porce):

  • 200 g směsi dlouhozrnné a divoké rýže
  • sůl
  • 200 g mrkve
  • 200 g brokolice
  • 2 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 50 ml bílého vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 125 ml zakysané smetany
  • 150 g rokfóru
  • po 1/2 svazku pažitky, bazalky a petrželky
  • pepř
  • 4 krůtí řízky asi po 180g
  • 2 lžíce ztuženého tuku

Postup přípravy (40 min):

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
  2. Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a dáme na ně zesklovatět 1 cibuli. Přidáme připravenou zeleninu, trochu vody a sůl. Dusíme asi 10 minut.
  3. Zbývající cibuli dáme zesklovatět na 1 lžíci másla. Přilijeme zeleninový vývar, víno, zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání. Krátce, ale prudce povaříme. Přidáme rokfór a mícháme, až se rozpustí. Bylinky opereme, vodu z nich setřepeme, najemno je nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme a opepříme.
  4. Krůtí řízky omyjeme, osušíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a řízky prudce z každé strany 4 minuty opékáme. Nakonec je osolíme.
  5. Řízky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme rokfórovou omáčkou, jako přílohu k nim podáváme rýži a dušenou brokolici s mrkví.
  • 4.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.6 z 5, hodnotilo 31 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS