Zde se nacházíte: ekucharka.cz > Recepty > Květák po orientálsku

Květák po orientálsku

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

(+) nahrát můj obrázek

Ingredience (na 4 porce):

1 větší květák, 30 g másla, 40 g oleje, 200 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 30 g hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 dl červeného vína, vývar

Postup přípravy:

  1. Květák očistíme a dobře propláchneme pod proudem studené vody.
  2. Pak jej uvaříme do poloměkka ve vařící osolené vodě.
  3. Vařený květák zcedíme, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat.
  4. V rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vývaru, přidáme mletý pepř, sůl, utřený česnek, červené víno a necháme asi 10 minut dusit.
  5. Do hotové omáčky přidáme syrové máslo. Vařený květák klademe na talíře a přeléváme připravenou omáčkou.
příprava: 40 min
Autorem receptu je judita

Pro oznámkování receptu je třeba se přihlásit.



Průměr: 1.3 (oznámkováno 20x)

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2014 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS | Přidej na Seznam | Přidej na Google