ekucharka.cz > Recepty > Květák po orientálsku

Květák po orientálsku

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 větší květák
  • 30 g másla
  • 40 g oleje
  • 200 g rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 30 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 dl červeného vína
  • vývar

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (40 min):

  1. Květák očistíme a dobře propláchneme pod proudem studené vody.
  2. Pak jej uvaříme do poloměkka ve vařící osolené vodě.
  3. Vařený květák zcedíme, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat.
  4. V rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vývaru, přidáme mletý pepř, sůl, utřený česnek, červené víno a necháme asi 10 minut dusit.
  5. Do hotové omáčky přidáme syrové máslo. Vařený květák klademe na talíře a přeléváme připravenou omáčkou.
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 20 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2014 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS