ekucharka.cz > Recepty > Ledvinkové vějíře

Ledvinkové vějíře

Ingredience (na 2 porce):

  • 2 vepřové ledvinky
  • 2 plátky sýra
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 1 pórek
  • 1 žampión
  • 1 rajče
  • 4 prcky koňaku
  • 1 hlávkový nebo ledový salát
  • sůl, bílý pepř
  • vývar
  • sádlo
  • troška hladké mouky

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Vepřové ledvinky podélně přeřízneme, na jedné užší (!!!) straně ale nedokrojíme. Zevnitř opatrně vydlabeme všechno, co je bílé nebo podezřelé. Po obou stranách od centrálního půlícího řezu uděláme 2–3 další souběžné zářezy (podle velikosti ledvinky). Vzniklý útvar opatrně, ale důkladně opláchneme, nejlépe je na chvíli vymáčet ho v mírně octové vodě.
  2. Pak ledvinky necháme okapat a na prkénku je rozvineme do tvaru vějíře. Do vzniklých zářezů vložíme na střídačku plátek sýra, šunky, na plátky nakrájené žampióny, pórek, rajčátko, anglickou slaninu, případně cokoliv jiného.
  3. Okořeníme pepřem (solíme až nakonec), vložíme na osádlovaný pekáč a šupneme do rozpálené pece. Během pečení (cca 30–40 min. – podle velikosti ledvinek a náplně) mírně podléváme vývarem. Deset minut před dopečením vytáhneme pekáč z pece, každý vějíř polejeme prckem koňaku a zapálíme. Po uhašení požáru strčíme pekáč ještě na chvíli do pece a necháme to celé navonět. Zbylé dva prcky si nalejeme postupně, ale v poměrně rychlém sledu ‚do každé nohy‘.
  4. Upečené ledvinky vyjmeme z pekáče, osolíme a zkusíme je někde uchovat na teplém místě. Zbylý výpek zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání připravíme jemný řídký sosík (cca 15 min.).
  5. Na talíři rozprostřeme listy hlávkového salátu, nainstalujeme na ně upečené vějíře a zalijeme omáčkou. V tomto případě není obloha nutná…
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS