ekucharka.cz > Recepty > Liliové puky

Liliové puky

Ingredience :

  • 350 g oloupaných čerstvých nebo konzervovaných krevet
  • 100 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 1.5 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého
  • 2 naťové cibulky
  • 1 bílek
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 1/2 lžíce sherry
  • citrónová šťáva z 1 citrónu
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup přípravy :

  1. Čerstvé krevety oloupáme, maso opláchneme a osušíme. Konzervované krevety necháme pouze okapat. Ořechy a krevety usekáme nadrobno. Cibuli oloupáme a nasekáme na drobné kostičky. Čerstvý zázvor oloupáme, nakrájíme na plátky a usekáme. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Smícháme usekané krevety, ořechy, cibuli a zázvor. Osolíme a pokropíme vínem sherry. Přidáme sníh a bramborovou moučku. Vše pečlivě promícháme.
  2. Ze získané masy tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Hotové kuličky smažíme v dostatečném množství silně rozpáleného oleje asi 2 - 3 minuty. Ocedíme nadbytečný tuk a pokapeme citrónovou šťávou. Ihned podáváme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS