ekucharka.cz > Recepty > Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Ingredience (na 4 porce):

  • 500 g hovězí kližky
  • 100 g oleje
  • 300 g cibule
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 80 g rajského protlaku
  • 2 brambory
  • 500 ml tmavého piva
  • 1 feferonka
  • kmín
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku a lehce osmahneme. Na tento základ vložíme osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme.
  2. Zalejeme polovičkou piva, přidáme rajský protlak a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme oloupané, nastrouhané brambory a feferonku.
  3. Podlejeme zbytkem piva a dusíme až je maso měkké a šťáva zahoustlá. Je-li třeba, průběžně podléváme vodou.
  4. Tip: na talířích sypeme strouhaným křenem nebo pažitkou.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS