ekucharka.cz > Recepty > Pstruh na bylinkách v hlívě ústřičné

Pstruh na bylinkách v hlívě ústřičné

Ingredience (na 2 porce):

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce dobromysli
  • sůl
  • mletý pepř
  • zelená petrželka
  • kopr
  • 2 pstruzi (asi po 300 g, čerství nebo mražení)
  • citrónová šťáva
  • 4 lžičky másla

Postup přípravy :

  1. Hlívy ústričné očistíme, krátce opláchneme a odkrojíme tvrdé části. Nakrájíme je na tenké plátky a vložíme do hrnce. Oloupeme a prolisujeme stroužky česneku. Vmícháme olivový olej. Okořeníme pepřem, solí a oreganem. V takto ochuceném oleji necháme houby asi 5 minut nasáknout. Houby prudce, ale krátce osmahneme na rozpálené pánvi.
  2. Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Čerstvé nebo rozmrazené pstruhy opláchneme, osušíme a potřeme citrónovou šťávou, na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Dostatečně velký plát alobalu rozložíme na pracovní plochu. Na alobal poklademe houby, na ně položíme pstruhy a hustě je posypeme bylinkami. Před zabalením vložíme do alobalu několik vloček másla. Pečeme na plechu v troubě asi 25 minut. Houby rozdělíme na talíře a na ně položíme pstruhy.
  3. Příloha: nové brambory, hlávkový nebo míchaný zeleninový salát
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS