Domácí játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky je sice možné koupit, ale nic se nevyrovná chuti doma připraveným. I když vyžadují trochu práce, vyplatí se to. Připravte si jich více a pak stačí dát do mrazničky pro příští polévku.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra propereme a dáme je do větší misky. Prošleháme tyčovým mixérem.
  2. Na másle osmažíme cibuli pokrájenou na drobné kostičky. Necháme mírně zchladnout a přimícháme do jater. Směs okořeníme a přidáme prolisovaný česnek a vejce.
  3. Důkladně promícháme a začneme postupně přisypávat strouhanku. Směs musí držet hezky pohromadě a musí trochu lepit. Část strouhanky si necháme na obalení.
  4. Ze směsi tvarujeme knedlíčky, ty obalujeme ve strouhance.
  5. Vhodíme do vařící polévky a na mírném varu vaříme asi 15 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 187.07 kcal | Protein: 8.34 g | Sacharidy: 15.29 g | z toho cukr: 1.93 g | Tuk: 9.63 g | z toho nas. MK: 5.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1453-domaci-jatrove-knedlicky