Játrové knedlíčky je sice možné koupit, ale nic se nevyrovná chuti doma připraveným. I když vyžadují trochu práce, vyplatí se to. Připravte si jich více a pak stačí dát do mrazničky pro příští polévku.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí játra propereme a dáme je do větší misky. Prošleháme tyčovým mixérem.
Na másle osmažíme cibuli pokrájenou na drobné kostičky. Necháme mírně zchladnout a přimícháme do jater. Směs okořeníme a přidáme prolisovaný česnek a vejce.
Důkladně promícháme a začneme postupně přisypávat strouhanku. Směs musí držet hezky pohromadě a musí trochu lepit. Část strouhanky si necháme na obalení.
Ze směsi tvarujeme knedlíčky, ty obalujeme ve strouhance.
Vhodíme do vařící polévky a na mírném varu vaříme asi 15 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 187.07 kcal |
Protein: 8.34 g |
Sacharidy: 15.29 g |
z toho cukr: 1.93 g |
Tuk: 9.63 g |
z toho nas. MK: 5.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1453-domaci-jatrove-knedlicky