Chutná večeře, která není náročná na přípravu nebo dokonalá příloha k pečenému masu. To jsou kořeněné bramborové lupínky. Hodí se k nim řada dipů, skvělý je ze sýru niva.
Ingredience (2 x porce)
Na dip
Postup přípravy
Brambory nechejte ve slupce a dobře omyjte, občas je třeba použít i kartáček. Nakrájejte je na asi 0,5 cm tlustá kolečka.
V míse smíchejte olej a koření. Do směsi dejte nakrájené brambory a dobře promíchejte. Sůl přidávejte podle typu grilovací směsi. Některá směs už sůl obsahuje.
Dejte na plech s pečícím papírem a upečte. Pečení trvá asi 40 min až 1 h, je třeba vyzkoušet podle trouby. Na posledních 5 min přepněte na gril.
Během pečení si nastrouhejte nivu a smíchejte se zakysanou smetanou. Nechejte v lednici vychladit a podávejte spolu s bramborami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,354.56 kcal |
Protein: 32.06 g |
Sacharidy: 171.55 g |
z toho cukr: 12.75 g |
Tuk: 53.19 g |
z toho nas. MK: 19.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1613-bramborove-lupinky-s-nivovym-dipem