Úžasně rychlý a snadný pokrm, který je naprosto dokonalý po jakýmkoliv cvičením, ale i jako letní oběd. V poslední době objevuji spojitost různých chutí. Meruňky dodávají sladkou chuť, okurka naopak čerstvost a závěrem arašídy jsou zase zárukou křupavosti.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
Propláchneme vodou a přesypeme do salátové mísy.
Mezitím nakrájíme nadrobno okurku, sušená rajčátka, papriku, meruňky a salát.
Vymačkáme šťávu z citrónu. Promícháme s olejem a tamari a podle chuti opepříme.
Vychladlou quinou promícháme s nakrájenou zeleninou, meruňkami (ale necháme si jich pár na ozdobení) a zálivkou.
Nakonec přimícháme opláchnout čočku a posypeme arašídy a zbytkem meruněk.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 433.96 kcal |
Protein: 16.90 g |
Sacharidy: 44.63 g |
z toho cukr: 8.68 g |
Tuk: 18.55 g |
z toho nas. MK: 2.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1799-quinoa-salat-s-cockou-arasidy-a-merunkami