Roštěná je klasika a většina strávníků ji miluje. Že jste ji nikdy nepřipravovali? Potom zkuste tento recept.
Ingredience (4 x porce)
nebo
Jako příloha
nebo
Postup přípravy
Očištěné hovězí maso si nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi na rozpáleném oleji roštěnky zprudka opečeme. Vyjmeme stranou na talíř a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Tu i s masem vložíme do kastrolu, přidáme lžíci plnotučné hořčice, vývar a dusíme doměkka cca minimálně 1,5 hodiny, někdy je potřeba i více. Záleží také, zda dusíte maso v klasickém hrnci nebo v papiňáku.
Omáčku již není třeba zahušťovat, zahustí se moukou, ve které byly roštěnky obalené. Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 532.61 kcal |
Protein: 37.43 g |
Sacharidy: 69.14 g |
z toho cukr: 1.18 g |
Tuk: 10.61 g |
z toho nas. MK: 7.64 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1911-rostena-s-ryzi