Kdo by neznal tradiční jihočeskou dobrotu, co voní česnekem a majoránkou? Krásné podzimní jídlo ze sušených pravých hříbků a krup.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Kroupy propláchneme a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Pak vypneme a necháme ještě asi půl hodiny vychladnout. Scedíme a necháme na cedníku okapat.
Houby dáme do vody a přivedeme k varu. Asi 1 minutu povaříme a vypneme. Necháme 15 minut stát.
Nakrájíme cibuli na drobné kousky. Vezmeme hlubokou pánev, co můžeme dát do trouby. Na 2/3 másla orestujeme cibuli. Přidáme scezené houby a promícháme. Přisypeme kroupy a podlijeme vývarem z hub.
Společně vaříme. Ochutíme česnekem a kořením. Vyvaříme téměř všechnu vodu. Jakmile se kroupy začnou u dna mírně přichytávat dáme zapéct do trouby.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do krup vmícháme zbytek másla. Kroupy srovnáme na pánvi, uhladíme povrch.
Vložíme do trouby a zapneme grilování s cirkulací vzduchu. Zapečeme dozlatova. Na povrchu budeme mít krustu, uvnitř budou kroupy hezky vláčné.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 576.69 kcal |
Protein: 18.15 g |
Sacharidy: 53.77 g |
z toho cukr: 5.23 g |
Tuk: 30.98 g |
z toho nas. MK: 18.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2247-houbovy-kuba