Cibulové kroužky nás vždy překvapí svou nasládlou a přitom kořeněnou chutí. Využíváme je jako předkrm, přílohu či chuťovku. 3 ks cibule bohatě stačí pro celou rodinu a někdy ještě zbyde. Cibulové kroužky jsou po smažení dost mastné, a tak je dobré je nechat odkapat a položit na chvilku do ubrousku, aby z nich olej vysál.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na širší plátky a rozdělíme cibulové kroužky do mísy.
Budeme potřebovat 2 mísy. Do první mísy si připravíme tekuté ingredience a do druhé ty suché.
Nejprve si rozklepneme vejce a metličkou ho vyšleháme. K vejci přidáme kuřecí vývar, mouku, prášek na pečení, sůl, pepř, olivový olej, vodku.
Do druhé mísy si připravíme strouhanku, kukuřičnou mouku, škrob, tymián, česnek, papriku, nastrouhaný parmazán, pepř a sůl a promícháme.
Cibulové kroužky vložíme nejprve do připravené tekuté směsi, pak obalíme v sypké směsi a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 435.13 kcal |
Protein: 15.92 g |
Sacharidy: 66.27 g |
z toho cukr: 7.17 g |
Tuk: 7.87 g |
z toho nas. MK: 3.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2251-cibulove-krouzky