Pokud máte rádi omáčky a játra na všechny způsoby, pak i recept na játra na cibulce s rýží vám zachutná. Vzhledem k tomu, že játra se nedoporučují dlouho dusit, je příprava opravdu snadná a rychlá. My máme raději pikantnější chuť, a tak do nich přidáváme také 2 lžičky pálivé papriky. V případě, že jste raději na jemnější chutě, můžete papriku vynechat, nebo dát sladkou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si rozehřejeme máslo a nakrájíme cibulku nadrobno. Necháme na másle zezlatovět.
Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Jakmile je cibulka do zlatova přidáme a necháme rychle osmahnout.
Játra osolíme, opepříme, přidáme kmín a pálivou papriku, zalijeme vodou a přidáme masox.
Takto necháme cca 15 min dusit. Játra musí být po rozkrojení bez krve.
Poté zahustíme moukou a vodou a necháme cca 10 min provařit na mírném ohni.
Nakonec dochutíme a je hotovo. Podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 233.10 kcal |
Protein: 22.48 g |
Sacharidy: 6.06 g |
z toho cukr: 2.41 g |
Tuk: 12.43 g |
z toho nas. MK: 5.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2900-jatra-na-cibulce-s-ryzi