Pohankový salát s tuňákem

Rychlý salát, který si můžeme dát na oběd, ale i večeři. Zasytí a vychlazený skvěle chutná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Pohanku si propláchneme a vsypeme do vařící osolené vody. Stáhneme plamen a necháme vařit asi 10 minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
  2. V míse si smícháme na drobno nakrájenou cibuli, jarní cibuli na kolečka, omytou rukolu a tuňáka.
  3. Přidáme studenou pohanku, osolíme, opepříme, vsypeme salátové koření.
  4. Na konec vlijeme olivový olej, citrónovou šťávu, promícháme a dáme vychladit do lednice.
  5. Při podávání můžeme doplnit o vařené vejce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 269.35 kcal | Protein: 13.97 g | Sacharidy: 31.14 g | z toho cukr: 0.74 g | Tuk: 8.61 g | z toho nas. MK: 1.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3121-pohankovy-salat-s-tunakem