Jednoduchou buchtu si snadno připravíte i bez trouby. Postačí vám k tomu velká pánev s nepřilnavým dnem, kterou můžete uzavřít poklicí. Koláč chutná teplý i studený.
Ingredience (6 x porce)
Na pánev
Postup přípravy
Jablka očistíme ze slupek a od jader. Nakrájíme na tenké proužky.
V míse prošleháme vejce, cukr, mléko, skořici, rum a olej. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme těsto.
Na pánev dáme máslo a cukr, mícháme, necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme jablka a promícháme. Necháme chvíli restovat.
Zalijeme rovnoměrně těstem, snížíme teplotu a dusíme pod poklicí. Celková doba je asi 50 minut, ale záleží na typu pánve a velikosti hořáku. Asi v polovině času je třeba buchtu otočit.
Otáčení proveďte přes poklici. Vše v rukavicích hoďte na poklici a zpět do pánve. Nelze otáčet, dokud je těsto nahoře tekuté, otáčejte cca po 25 min.
Hotový koláč pocukrujte a podávejte ještě teplý. Můžete dozdobit šlehačkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 320.18 kcal |
Protein: 5.48 g |
Sacharidy: 42.19 g |
z toho cukr: 17.30 g |
Tuk: 13.24 g |
z toho nas. MK: 4.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3254-smazena-jablkova-buchta