Karbanátky z kotrče

Kotrč je skvělá houba na dělání karbanátků. Má lahodnou chuť a díky jeho konzistenci se nám karbanátky budou dobře tvarovat. Podávat můžeme s bramborovou kaší, dýňovým pyré nebo chlebem a okurkou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi si vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu společně s kostičkami cibule.
  2. Přidáme dobře omytý nasekaný kotrč. Vše společně opečeme. Zhruba 5-10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián, promícháme a odstavíme z plotny.
  3. Rohlík si nakrájíme na kousky a polijeme mlékem, aby se dobře rozmočil.
  4. Vychladlou směs z pánve promícháme s namočeným rohlíkem, přidáme vejce a mouku.
  5. Ze vzniklé hmoty si tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a klademe do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
  6. Usmažené karbanátky můžeme podávat s bramborovou kaší, čerstvou zeleninou a posypat nasekanou jarní cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 469.78 kcal | Protein: 13.66 g | Sacharidy: 22.55 g | z toho cukr: 2.96 g | Tuk: 19.30 g | z toho nas. MK: 5.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3596-karbanatky-z-kotrce