Kotrč je skvělá houba na dělání karbanátků. Má lahodnou chuť a díky jeho konzistenci se nám karbanátky budou dobře tvarovat. Podávat můžeme s bramborovou kaší, dýňovým pyré nebo chlebem a okurkou.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Na pánvi si vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu společně s kostičkami cibule.
Přidáme dobře omytý nasekaný kotrč. Vše společně opečeme. Zhruba 5-10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, tymián, promícháme a odstavíme z plotny.
Rohlík si nakrájíme na kousky a polijeme mlékem, aby se dobře rozmočil.
Vychladlou směs z pánve promícháme s namočeným rohlíkem, přidáme vejce a mouku.
Ze vzniklé hmoty si tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a klademe do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
Usmažené karbanátky můžeme podávat s bramborovou kaší, čerstvou zeleninou a posypat nasekanou jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 469.78 kcal |
Protein: 13.66 g |
Sacharidy: 22.55 g |
z toho cukr: 2.96 g |
Tuk: 19.30 g |
z toho nas. MK: 5.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3596-karbanatky-z-kotrce