Ořechová roláda se šlehačkou

Tato roláda je ideální pro všechny milovníky ořechů a sladkých dobrot. Je křehká, lehká a plněná šlehačkovým krémem. Perfektně se hodí jako dezert k jakékoliv příležitosti.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse si vyšleháme do pěny oddělené žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem.
  2. Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapracujeme do žloutkové hmoty.
  3. Nakonec vmícháme nasekané ořechy (trochu si necháme bokem na dozdobení rolády) a vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 10-20 minut. Upečený plát necháme na plechu mírně vychladnout.
  5. Opatrně jej pak překlopíme spodní stranou nahoru na pracovní plochu, na čistý papír na pečení. Z povrchu upečeného plátu sejmeme původní papír.
  6. Mezitím si vyšleháme smetanu se ztužovačem. Na upečený plát pak naneseme vrstvu našlehané smetany (trošku si necháme bokem na potření hotové rolády) a plát pomocí pečicího papíru srolujeme.
  7. Povrch rolády ozdobíme zbytkem krému a ořechů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 292.01 kcal | Protein: 5.17 g | Sacharidy: 24.17 g | z toho cukr: 23.49 g | Tuk: 19.91 g | z toho nas. MK: 8.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3823-orechova-rolada-se-slehackou