Hříbková omáčka na těstoviny

Jemná ale chuťově výrazná houbová omáčka, která je během chvilky hotová. Navíc s čerstvými těstovinami chutná jako z pravé italské restaurace. Však posuďte sami. :-)

Ingredience (2 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony a smažíme.
  3. Když nám začnou žampiony lehounce hnědnout, zalijeme vodou a smetanou.
  4. Osolíme, přidáme bylinky a vaříme, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
  5. Mezitím, co se nám omáčka redukuje, uvaříme si těstoviny.
  6. Ihned po uvaření podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 983.63 kcal | Protein: 25.25 g | Sacharidy: 112.07 g | z toho cukr: 8.58 g | Tuk: 47.79 g | z toho nas. MK: 25.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3838-hribkova-omacka-na-testoviny