Jemná ale chuťově výrazná houbová omáčka, která je během chvilky hotová. Navíc s čerstvými těstovinami chutná jako z pravé italské restaurace. Však posuďte sami. :-)
Ingredience (2 x porce)
Příloha
Postup přípravy
Cibuli si nakrájíme nadrobno. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony a smažíme.
Když nám začnou žampiony lehounce hnědnout, zalijeme vodou a smetanou.
Osolíme, přidáme bylinky a vaříme, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
Mezitím, co se nám omáčka redukuje, uvaříme si těstoviny.
Ihned po uvaření podáváme. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 983.63 kcal |
Protein: 25.25 g |
Sacharidy: 112.07 g |
z toho cukr: 8.58 g |
Tuk: 47.79 g |
z toho nas. MK: 25.55 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3838-hribkova-omacka-na-testoviny