Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi

Poctivý silný vývar, který nikdy nezklame. Navíc celestýnské nudle hladové strávníky zasytí ještě o něco více než ty klasické.

Ingredience (4 x porce)

Na celestýnské nudle

Postup přípravy

  1. Slepičí maso omyjeme a vyskládáme na plech. Přidáme oloupanou mrkev, petržel a celer.
  2. Pečeme na 180 °C, dokud zelenina i maso nezískají zlatavou barvu.
  3. Vložíme maso a zeleninu do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli i se slupkou (zbavíme ji pouze vrchní části slupky), tymián a ostatní koření.
  4. Přilijeme 1,5–2 l vody a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme tak, aby voda jen mírně bublala.
  5. Vaříme asi 1,5 hodiny a průběžně sbírejte pěnu.
  6. Vývar scedíme a vložíme do něj mrkev, celer a petržel – oloupané a nakrájené na kostičky.
  7. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelenina není měkká. Do polévky přidáme obrané maso a dochutíme ji solí a pepřem.
  8. Celestýnské nudle si připravíme vyšleháním všech ingrediencí na ně určených.
  9. Těsto postupně smažíme na rozpálené a máslem vymazané pánvi jako palačinky.
  10. Hotové „palačinky“ krájíme na nudle o velikosti asi 1 x 6 cm.
  11. Vývar podáváme s celestýnskými nudlemi. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 190.06 kcal | Protein: 8.05 g | Sacharidy: 30.66 g | z toho cukr: 8.25 g | Tuk: 3.05 g | z toho nas. MK: 1.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3900-slepici-vyvar-s-celestynskymi-nudlemi