Houbový tatarák s křepelčím vejcem

Houbový tatarák s křepelčím vejcem je lahodné a elegantní jídlo, které si můžete vychutnat jako předkrm nebo lehký oběd.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Pokud jsou příliš velké, můžeme je nakrájet na plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme je dozlatova.
  3. Přidáme houby do pánve a smažíme je na středním ohni, dokud neztratí většinu své tekutiny a začnou nám krásně zlatavě hnědnout.
  4. Do směsi hub přidáme hořčici, worcesterovou omáčku a čerstvou petrželku. Dobře promícháme.
  5. Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl a pepř.
  6. Přeneseme houbový tatarák na talíř a na vrchol přidáme křepelčí vejce. Můžeme dozdobit klíčky.
  7. Podáváme okamžitě, ideálně s čerstvým chlebem nebo topinkami. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 112.33 kcal | Protein: 4.67 g | Sacharidy: 7.09 g | z toho cukr: 4.27 g | Tuk: 7.52 g | z toho nas. MK: 1.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3902-houbovy-tatarak-s-krepelcim-vejcem