Vepřové na houbách s rýží

Vepřové na houbách s rýží je skvělou volbou pro milovníky výživných a chutných jídel. Kombinace křehkého vepřového masa, aromatických hub a krémové omáčky vás zaručeně nadchne. Připravte si tento lahodný oběd nebo večeři, které vám zahřejí srdce i žaludek.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Naporcujeme vepřové maso, nasekáme cibuli, česnek a omyjeme a nakrájíme houby.
  2. Rozpálíme olej ve velké pánvi nebo hrnci a osmažíme vepřové maso na středním ohni, dokud nezezlátne. Vyjmeme maso z pánve a dáme ho stranou.
  3. Do pánve přidáme cibuli a česnek a smažíme je dozlatova, asi 5 minut. Potom přidáme nakrájené houby a smažíme je spolu s cibulí a česnekem dalších 5 minut, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme hladkou mouku do pánve a promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Pomalu přiléváme vývar do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
  6. Vrátíme vepřové maso zpět do pánve a promícháme ho s omáčkou. Přidáme smetanu a promícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Vaříme ještě asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Ochutnáme omáčku a případně přidáme sůl a pepř podle chuti.
  8. Vaříme rýži podle návodu na obalu.
  9. Když je rýže hotová, podáváme ji spolu s vepřovým masem a houbami. Můžeme přidat také čerstvou petrželku nebo jiné bylinky jako ozdobu.
  10. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 659.92 kcal | Protein: 34.41 g | Sacharidy: 71.84 g | z toho cukr: 3.76 g | Tuk: 24.65 g | z toho nas. MK: 10.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3910-veprove-na-houbach-s-ryzi