Caesar salát je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších salátů na světě. Tato ikonická kombinace čerstvých surovin, bohatého dresinku a křupavých krutonů se stala klasikou ve světě gastronomie. Caesar salát je oblíbený pro svou svěžest, výživnost a vyváženou chuťovou paletu.
Ingredience (4 x porce)
Na krutony
Na dresink
Na salát
Postup přípravy
Krutony: Česnek podélně rozpůlíme a nastrouháme na jemném struhadle. Bagetku nakrájíme na asi 1,5 cm široké plátky a každý plátek rozkrojíme na 4 díly. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a krátce na něm za stálého míchání orestujeme česnek a lehounce osolíme. Přidáme nakrájenou bagetku a necháme ji za častého míchání zezlátnout.
Dresink: Česnek podélně rozpůlíme a nastrouháme na jemném struhadle nebo utřeme se špetkou soli na pastu. Ančovičky nakrájíme najemno a smícháme je s česnekem, ostatními surovinami na dresink a 3 lžícemi vody.
Salát: Z listů salátu vykrojíme tuhé středy a listy natrháme do mísy na velikost sousta. Přidáme předem opečenou slaninu a ogrilované kuřecí prso, které jsme ochutili pouze solí a pepřem.
Nakonec přidáme krutony, přiměřené množství dresinku a vše důkladně promícháme. Hotový salát posypeme hoblinkami Parmazánu nebo sýru Grana Padano. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 695.76 kcal |
Protein: 33.26 g |
Sacharidy: 9.63 g |
z toho cukr: 3.18 g |
Tuk: 56.36 g |
z toho nas. MK: 16.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3917-caesar-salat