Tagliatelle s houbovou omáčkou

Tento recept je jednoduchý a rychlý, a přesto chutný a sytý. Tagliatelle s houbovou omáčkou jsou skvělou volbou pro všechny milovníky hub a těstovin.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Očistíme a nakrájíme si houby na tenké plátky.
  2. Ve velké pánvi zahřejeme olej nebo máslo na středním plameni. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji dozlatova.
  3. Přidáme nasekaný česnek a smažíme ho ještě asi 1 minutu, dokud nezačne uvolňovat vůni.
  4. Přidáme nakrájené houby a vaříme je, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu. To by mohlo trvat 5-7 minut.
  5. Přidáme smetanu na vaření a vývar. Ochutnáme a případně osolíme a opepříme podle chuti. Necháme omáčku vařit na mírném plameni dalších 5-7 minut, dokud se zahustí.
  6. Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente.
  7. Omáčku si přelijeme do kastrůlku či mísy a rozmixujeme ponorným mixérem.
  8. Uvařené tagliatelle dáme na talíř, zalijeme hotovu omáčkou, zasypeme nastrouhaným sýrem a dozdobíme zkaramelizovanými vlašskými ořechy a libovolnými čerstvými bylinkami. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 589.57 kcal | Protein: 18.30 g | Sacharidy: 76.73 g | z toho cukr: 6.90 g | Tuk: 22.76 g | z toho nas. MK: 6.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3918-tagliatelle-s-houbovou-omackou