Tikka masala

Tikka Masala je populární indické jídlo s kuřecím nebo jiným masem, vařeným v krémové omáčce na bázi rajčat a koření.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse smícháme kuřecí kousky s mletým kmínem, koriandrem, garam masalou, kurkumou, mletou paprikou a trochou soli. Necháme maso marinovat alespoň 30 minut nebo ideálně přes noc v lednici.
  2. V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
  3. Přidáme nastrouhaný zázvor a nasekaný česnek a vaříme ještě asi minutu, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a pokračujeme v pečení dalších 2-3 minuty, dokud paprika nezměkne.
  5. Přidáme marinované kuřecí kousky a vaříme, dokud nejsou z každé strany zezlátlé.
  6. Přidáme rajčatové pyré nebo loupaná rajčata a necháme vše vařit asi 5 minut.
  7. Poté přilijeme smetanu na vaření nebo kokosové mléko a necháme omáčku vařit na středním plameni dalších 5-7 minut, dokud se omáčka zahustí a kuře je kompletně uvařené.
  8. Přidáme sůl a pepř podle chuti a dostaneme omáčku na požadovanou konzistenci.
  9. Tikka Masala podáváme s rýží nebo indickým chlebem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 331.80 kcal | Protein: 31.76 g | Sacharidy: 11.18 g | z toho cukr: 8.50 g | Tuk: 16.55 g | z toho nas. MK: 5.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3920-tikka-masala