Krkonošské kyselo s houbami
Tato jednoduchá, avšak chutná polévka je typická pro krásnou oblast Krkonoš a zaručeně potěší všechny milovníky houbových lahůdek.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Na dokončení
-
-
-
Postup přípravy
- Sušené houby zalijeme vodou a necháme 30 minut odstát.
- Do kuřecího vývaru přidáme kmín, namočené sušené houby a brambory nakrájené na kostky.
- Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pak přidáme kvas rozmíchaný s vodou a následně nastrouhanou mrkev. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
- Do menší pánve dáme sádlo a cibuli nakrájenou na kostičky. Jenom zpěníme a přidáme vejce a umícháme je tak, aby zůstala tekutá.
- Umíchaná vejce přidáme do polévky. Dle potřeby dosolíme. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 435.25 kcal |
Protein: 14.67 g |
Sacharidy: 42.56 g |
z toho cukr: 9.34 g |
Tuk: 20.77 g |
z toho nas. MK: 7.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3938-krkonosske-kyselo-s-houbami