Pečené grenaille

Připravte si dokonalé, křupavé brambory s lahodným bylinkovým aroma.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Grenaille si pečlivě omyjeme (neloupeme!) a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Osolíme, opepříme, zasypeme česnekem a bylinkami. Zakapeme olivovým olejem a rukama promícháme tak, aby byly všechny brambory promaštěné a okořeněné.
  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a stáhneme na 150°C. Pečeme dle výkonu trouby, dokud nejsou grenaille zlatavé – zkoušíme vidličkou, zda jsou dostatečně měkké.
  4. Podáváme jako přílohu k různým masům či jen samotné s libovolným dipem nebo tatarskou omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 98.82 kcal | Protein: 2.69 g | Sacharidy: 19.73 g | z toho cukr: 1.04 g | Tuk: 0.12 g | z toho nas. MK: 0.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3948-pecene-grenaille