Cuketové karbanátky ve sladkokyselém nálevu

Cuketové karbanátky na tento způsob chutnají podobně jako pečenáče. Kdo má rád sladkokyselé jídla, určitě si pochutná. Není potřeba zavařovat, stačí uchovat v lednici.

Ingredience (4 x sklenice)

Nálev

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložíme všechny ingredience na nálev a přivedeme k varu. Poté necháme nálev vychladnout.
  2. Cuketu nastrouháme, přidáme 1 lžičku soli a necháme půl hodiny odstát. Poté vymačkáme rukama.
  3. K vymačkané cuketě přidáme nastrouhaný sýr, sůl, pepř, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, strouhanku, mouku, přidáme na jemně nasekanou cibuli.
  4. Vypracujeme těsto na karbanátky. Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
  5. Po usmažení necháme vychladnout. Vychladnuté karbanátky skládáme do sklenic, můžeme proložit cibulí a zalijeme nálevem. Uzavřeme a skladujeme v lednici.

Nutriční hodnoty (1 x sklenice)

Energ. hodnota: 415.33 kcal | Protein: 20.87 g | Sacharidy: 31.21 g | z toho cukr: 16.33 g | Tuk: 21.27 g | z toho nas. MK: 10.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3954-cuketove-karbanatky-ve-sladkokyselem-nalevu