Tomatová polévka s pestem

Kombinace čerstvých rajčat, cibule a česneku vytváří lahodnou základnu, kterou dokonale doplňuje bohaté a aromatické bazalkové pesto. Tento recept vám přinese chuťový zážitek plný letních chutí a vůní.

Ingredience (8 x porce)

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Na oleji si orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a cherry rajčata.
  2. Následně přidáme rajčatové pyré, oregano a sůl dle chuti. Zalijeme vodou a necháme provařit.
  3. Polévku rozmixujeme a podáváme se lžící bazalkového pesta. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 218.73 kcal | Protein: 3.05 g | Sacharidy: 7.46 g | z toho cukr: 6.18 g | Tuk: 19.51 g | z toho nas. MK: 3.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3964-tomatova-polevka-s-pestem