Špecle s bryndzou jsou tradičním slovenským pokrmem, který spojuje jednoduchost s výraznou chutí. Špecle jsou drobné kousky těsta, něco jako noky, které se vaří a následně smíchají s bryndzou - typickým slovenským ovčím sýrem. Tato kombinace vytváří neodolatelnou kombinaci lahodného jídla, které vás zaujme svou autentickou chutí a texturou.
Ingredience (2 x porce)
Na dozdobení
Postup přípravy
Špek nebo dobrou anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, pomalu začneme špek nebo slaninu vypékat do zlatova a pak necháme odkapat na papírové utěrce. Sádlo slijeme do misky a pánev si necháme na špecle.
V míse smícháme zakysanou smetanu s bryndzou.
Na omaštěnou pánev vysypeme chlazené špecle. Lehce je opečeme, zakápneme troškou vody a hned přidáme do směsi s bryndzou.
Opepříme a v případě potřeby osolíme. Zasypeme opečenými kousky slaniny/špeku a podle chuti můžeme přidat i smaženou cibulku. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 989.57 kcal |
Protein: 38.69 g |
Sacharidy: 114.33 g |
z toho cukr: 1.59 g |
Tuk: 41.19 g |
z toho nas. MK: 10.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3973-specle-s-bryndzou