Tato cibulová pochoutka se výborně hodí ke grilovanému nebo pečenému masu a také do burgerů. Vydrží několik týdnů a jelikož se uchovává ve skleničkách jako zavařenina, může být také nápaditým dárkem pro někoho, komu chcete udělat radost gurmánským zážitkem a domácím produktem.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Na středním plameni si rozehřejeme v hlubokém kastrolu olej a vsypeme do něj cibuli.
Přiklopíme poklicí a asi 40 minut dusíme. Cibule by se neměla smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
Přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, chvilku mícháme, aby se cukr rozpustil a chutě se rovnoměrně spojily. Ještě 10 min povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
Naplníme ji do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 237.33 kcal |
Protein: 2.22 g |
Sacharidy: 34.90 g |
z toho cukr: 27.88 g |
Tuk: 9.40 g |
z toho nas. MK: 1.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3982-cibulada