Tom Kha Gai

Vítám vás ve světě vůní a chutí thajské kuchyně! Pokud milujete kombinaci kokosu, citrusových tónů a exotických bylin, pak je recept na polévku Tom Kha Gai právě pro vás. Tato lahodná thajská polévka je známá svou bohatou a harmonickou paletou chutí, které zahrnují sladkost kokosového mléka, svěžest citronové trávy a pikantnost chilli.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Šalotku a česnek nakrájíme najemno. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, chilli na kolečka, kuřecí maso na tenké nudličky a citrónovou trávu naklepeme tupou hranou nože tak, abychom z ní uvolnili co nejvíce aroma a rozpůlíme ji.
  2. V hrnci si na oleji zlehka opečeme šalotku, pak přidáme nasekaný česnek a chilli a opékáme asi minutu, dokud se všechno krásně nerozvoní.
  3. Všechno zalijeme kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidáme citrónovou trávu, zázvor a necháme asi deset minut povařit.
  4. Přidáme kuřecí maso, žampiony, rybí omáčku, cukr a limetovou šťávu. Polévku vaříme cca 5-8 minut, dokud nebude maso uvařené.
  5. Z hotové polévky odstraníme citrónovou trávu a finálně dochutíme. Rybí omáčku používáme místo soli. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 717.59 kcal | Protein: 31.78 g | Sacharidy: 20.61 g | z toho cukr: 13.32 g | Tuk: 57.84 g | z toho nas. MK: 43.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3984-tom-kha-gai