Italská cuketová polévka

Krémová cuketová polévka je rychlý a zdravý recept, ideální na využití sezónních cuket. Je chutná, sytá a plná vitamínů i chutí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme najemno, brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme a také nakrájíme na kostičky.
  2. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme brambory a cuketu.
  3. Přidáme kari koření, sůl, zalijeme vodou – jen asi 1 cm nad okraj zeleniny, aby polévka nebyla moc řídká, a vaříme doměkka.
  4. Celý obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem a vmícháme zakysanou smetanu a bazalkový olej. Krátce prohřejeme a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 243.67 kcal | Protein: 3.88 g | Sacharidy: 20.91 g | z toho cukr: 4.38 g | Tuk: 15.34 g | z toho nas. MK: 4.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4022-italska-cuketova-polevka