Krevety smažené v panko strouhance jsou jedním z těch pokrmů, které spojují výraznou chuť mořských plodů s křupavostí a lehkostí strouhanky. Tato receptura představuje jednoduchý a přesto ohromně lahodný způsob, jak připravit krevety, které zmizí ze stolu v řádu vteřin. Křupavá strouhanka vytváří vnější obal, který perfektně kontrastuje s měkkým a šťavnatým masem krevet. Tento pokrm je ideální volbou pro rychlou večeři nebo jako pohostinný předkrm pro návštěvu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Krevety očistíme. Nejprve odstraníme hlavu, poté sloupeme krunýř a nohy. Poslední článek ocasu ponecháme. Ostrým nožem vedeme 2 mm podélný řez, odkryje se nám střívko, které odstraníme. Stejný řez provedeme ze spodní strany krevety a také vyjmeme střívko. Krevety důkladně opereme a zakapeme 1 lžící citrónové šťávy.
Krevety obalíme ve škrobu, následně v osolených žloutcích a nakonec v panko strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Krevety podáváme zakápnuté citrónovou šťávou s vychlazenou omáčkou a zelným salátkem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 78.70 kcal |
Protein: 2.38 g |
Sacharidy: 0.62 g |
z toho cukr: 0.12 g |
Tuk: 7.38 g |
z toho nas. MK: 1.90 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4037-smazene-krevety