Tatarský biftek

Tatarák je jedním z těch pokrmů, které podtrhují jednoduchost a čistotu chutí surovin. Tato klasická pochoutka, pocházející z francouzské kuchyně, se stala oblíbenou po celém světě. Jeho základem je čerstvé mleté maso, typicky hovězí (nebo rybí), obohacené aromatickými bylinkami, kořením a dalšími ingrediencemi. To vše se mísí s jemnými omáčkami a dochucovadly, vytvářejícími jedinečný a osvěžující zážitek pro chuťové pohárky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Krajíce chleba opečeme nasucho na pánvi z obou stran, případně můžeme opéct toustový chléb v topinkovači.
  2. Maso promícháme s nasekanými kapary, kečupem, hořčicí a žloutky.
  3. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a vmícháme k masu. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  4. Česnek oloupeme a potřeme jím opečený chléb a navrch dáme tatarák. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 422.34 kcal | Protein: 40.20 g | Sacharidy: 29.84 g | z toho cukr: 4.62 g | Tuk: 13.84 g | z toho nas. MK: 5.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4053-tatarsky-biftek