Boloňská omáčka s olivami

Dnes si připravíme tradiční boloňskou omáčku s nezapomenutelným twistem – olivami. Tato receptura přináší dokonalý orchestr chutí. Připravte se na italský gastronomický zážitek, který okouzlí vaše chuťové pohárky a posune boloňskou omáčku na novou úroveň.

Ingredience (6 x porce)

Na posypání

Postup přípravy

  1. Cibuli a stroužky česneku si oloupeme, mrkev omyjeme a oškrábeme. Řapíkatý celer omyjeme.
  2. Mrkev, cibuli, řapíkatý celer a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
  3. Slaninu orestujeme na oleji a přidáme cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek, mrkev a řapíkatý celer – orestujeme.
  4. Přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, občas promícháme, aby se kousky od sebe oddělily.
  5. Přidáme víno a rajčatový protlak. Pečlivě promícháme, zarestujeme a přidáme krájená rajčata.
  6. Poté přilijeme vývar podle potřeby. Jen tolik, aby se maso se zeleninou mohlo dusit.
  7. Osolíme a opepříme. Přikryté a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas promícháme.
  8. Nakonec dochutíme bazalkou a oreganem, přidáme na kolečka nakrájené olivy. Podáváme se špagetami a zasypeme strouhaným čedarem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 322.29 kcal | Protein: 26.18 g | Sacharidy: 9.69 g | z toho cukr: 5.98 g | Tuk: 17.45 g | z toho nas. MK: 7.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4057-bolonska-omacka-s-olivami