Pomalu pečená krkovice s pórkem a rajčaty

Výborná a šťavnatá krkovice, kterou můžete připravit ve velké zapékací nádobě pro více osob. Jako příloha je vhodná rýže, těstoviny nebo jakákoliv bramborová příloha. Nejlépe chutná pečená s domácí rajčaty.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. Do velkého pekáče dáme dvě lžíce sádla a přidáme cibuli nakrájenou na kostičky. Dáme plátky krkovice a z horní strany posypeme grilovacím kořením a kmíny.
  3. Na troubě nastavíme 200 °C, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut.
  4. Mezitím nakrájíme rajčata a pórek na kolečka a dáme do lednice.
  5. Krkovici po 30 minutách obrátíme, okořeníme z druhé strany a mírně podlijeme vodou, cca půl hrnku vody na celý pekáč. Dáme do trouby, snížíme teplotu na 140 °C a pečeme pod poklicí.
  6. Po hodině pečení přidáme pórek a rajčata a pečeme pod poklicí další hodinu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 328.64 kcal | Protein: 31.51 g | Sacharidy: 8.14 g | z toho cukr: 4.65 g | Tuk: 18.52 g | z toho nas. MK: 5.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4077-pomalu-pecena-krkovice-s-porkem-a-rajcaty