Bylinkový karbanátek s vločkami

Odlehčený recept klasického karbanátku, kde je maso z části nahrazeno vločkami a při konečné úpravě se bez obalení v trojobalu jen opéká na minimálním množství tuku. Podávat můžete s různě upravenými brambory.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso vložíme do misky, přidáme vejce, vločky, sůl a pepř.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a čerstvé nasekané bylinky. Vše dobře promícháme.
  3. Z masa vytvarujeme karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a pomalu z obou stran opečeme dozlatova.
  4. Hotové karbanátky můžeme podávat s různě upravenými brambory, čerstvou zeleninou nebo kyselým okurkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 674.31 kcal | Protein: 24.17 g | Sacharidy: 30.11 g | z toho cukr: 0.65 g | Tuk: 48.75 g | z toho nas. MK: 10.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4084-bylinkovy-karbanatek-s-vlockami