Strouhaná tvarohová buchta

Se strouhaným tvarohovým koláčem budete mít trochu práce, ale ta se vyplatí. Koláč má výbornou chuť. Můžete jej připravit na plechu s vysokým okrajem nebo ve větším pekáči. V pekáči bude vyšší a kontrast tvarohové náplně hezky vynikne.

Ingredience (20 x porce)

Světlé těsto

Strouhané těsto

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte tmavé těsto, které se následně bude strouhat. Změklé máslo důkladně prošlehejte se žloutkem a cukrem. Přidejte rum a část mléka.
  2. Mouku promíchejte s kakaem a práškem do pečiva.
  3. Připravte si podložku (vál), vysypejte směs mouky a promíchejte s máslovou směsí. Dobře propracujte, mléko přidávejte podle potřeby.
  4. Vznikne válec těsta, mírně lepivý. Rozdělte jej na 2/3 a 1/3 a dejte na 3 hodiny mrazit. Větší kus bude nastrouhaná spodní část těsta.
  5. Jakmile bude směs zmrazená, nastrouhejte nejprve spodní část a připravte si tvarohovou náplň.
  6. Vyšlehejte bílky do sněhu se špetkou soli. Zašlehejte třetinu moučkového cukru. Zbytek prošlehejte v jiné míse s ostatními ingrediencemi na světlé těsto a poté promíchejte s bílkem. Cukr přidávejte postupně a ochutnávejte. Je lepší nechat světlé těsto kyselejší, nemusíte použít celé množství cukru.
  7. Světlé těsto nalijte na tmavé a nastrouhejte poslední část těsta.
  8. Dejte péct na 160 °C na horkovzduch na asi 30 minut. Krájejte a podávejte až po úplném vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 304.58 kcal | Protein: 7.33 g | Sacharidy: 36.21 g | z toho cukr: 17.12 g | Tuk: 14.24 g | z toho nas. MK: 8.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4085-strouhana-tvarohova-buchta